Priser

Cases

Shop

/

5 grunde til at hyre en freelance webdesigner frem for et webbureau

I denne artikel

Når det er tid til at bygge eller redesigne din hjemmeside, så har du to muligheder: Du kan enten arbejde med et webbureau eller hyre en freelance webdesigner.

Selv om der er fordele og ulemper ved begge fremgangsmåder, så kan det i mange tilfælde være en bedre løsning at arbejde med en freelance webdesigner – især hvis dit mål er at generere flere leads og salg fra din hjemmeside. Herunder finder du fem grunde til hvorfor.

1. Du får mere personlig service

Når du arbejder med et webbureau, så får du normalt tildelt en projektleder, der fungerer som bindeled mellem dig og de designere, udviklere og andre teammedlemmer, som skal arbejde på din hjemmeside.

Selv om projektledere er nyttige til at holde tingene organiseret, så har de også en tendens til at tilføje et ekstra lag af bureaukrati til hele processen.

Freelance webdesignere har derimod en tendens til at tilbyde en mere personlig service.

Når du arbejder med en freelancer, så vil du som regel have direkte kontakt med designeren, hvilket betyder, at der ikke er nogen mellemmand, der kan forsinke tingene. Det kan give en mere effektiv og strømlinet proces – og det resulterer ofte i et bedre slutprodukt.

2. Du vil spare penge

Det kan være dyrt at arbejde med et webbureau – især hvis du er på udkig efter en high-end, specialdesignet hjemmeside. I mange tilfælde, så vil det være billigere at hyre en freelance webdesigner end at arbejde med et bureau – især hvis dit projekt ikke er for omfattende

3. Du bliver ikke bundet af en eksklusiv aftale

Når du arbejder med et bureau, så skal du normalt underskrive en eksklusivaftale, der fastsætter, at du skal bruge deres tjenester i en bestemt periode (normalt et år). Dette virker måske ikke som en stor ting ved første øjekast, men det kan faktisk være ret begrænsende.

Hvis du er utilfreds med projektets fremdrift eller kvaliteten af det producerede arbejde, så er du uheldig – du er nemlig bundet indtil kontrakten udløber. Når du arbejder med en freelancer, så er der på den anden side ikke tale om en eksklusiv aftale.

Hvis du ikke er tilfreds med det udførte arbejde, så kan du blot finde en anden til at afslutte projektet. Selvom det selvfølgelig kan være frustrerende, så skal du ikke til at kæmpe en juridisk kamp.

4. Du har mere kontrol over, hvem der arbejder på dit projekt

Når du hyrer et bureau, så har du generelt ikke meget indflydelse på, hvem der arbejder på dit projekt. Det team, der er tilknyttet dit projekt, kan ændre sig med tiden, når folk forlader virksomheden eller bliver forfremmet/omorganiseret til andre kunder.

Dette kan resultere i inkonsekvens og kan betyde, at vigtige detaljer går tabt i overleveringen, når forskellige teammedlemmer kommer og går.

Når du derimod arbejder med en freelancer, så ved du altid, hvem der arbejder på dit projekt – og du kan være sikker på, at de ikke bliver trukket væk for at arbejde på noget andet midtvejs.

5. Du kan få din hjemmeside gjort hurtigere færdig

Når deadlines truer, er bureauer ofte nødt til at trække ressourcer fra andre projekter for at overholde dem – hvilket kan resultere i forsinkelser for deres andre kunder (herunder dig).

Da freelancere ikke har samme problem (de arbejder typisk kun på ét projekt ad gangen), så kan de måske færdiggøre din hjemmeside hurtigere, end et bureau ville kunne gøre det.

I nogle tilfælde kan det betyde, at din nye hjemmeside kan komme op at køre flere uger eller endda måneder tidligere end forventet – hvilket resulterer i en øjeblikkelig stigning i kundeemner og salg.

Konklusion

Der er flere vigtige grunde til, at et samarbejde med en freelance webdesigner kan være at foretrække, frem for at arbejde med et webbureau – især hvis dit mål er at generere flere leads og salg fra din nye hjemmeside.

Fra at spare penge og få mere personlig service til at have mere kontrol over, hvem der arbejder på dit projekt, og potentielt få din hjemmeside hurtigere færdiggjort, så er der masser af gode grunde til at overveje at gå freelance-vejen, når det er tid til dit næste redesign eller opbygningen af en ny hjemmeside.