Priser

Cases

Shop

/

5 tips til at få mest ud af Google My Business: Den komplette guide

I denne artikel

Det er vigtigt for enhver virksomhed at være synlig på internettet. Dette gælder især, når man taler om Google My Business. Her kan virksomheden nemlig få sin egen side, hvor forbrugerne kan finde information om virksomheden og kontaktoplysninger.

I dette blogindlæg vil jeg blandt andet give dig 5 tips til, hvordan du får mest ud af Google My Business. Jeg vil også komme ind på udfordringer, som du skal være opmærksom på, når du bruger tjenesten.

1. Hvad er Google My Business?

Google My Business, der blev lanceret tilbage i juni 2014, er en online platform, som virksomheder kan benytte sig af for at få et stærkere web- og Google-brand. Her kan man oprette sin egen virksomhedsprofil, hvor brugerne kan læse om virksomheden, se dens placering på Google Maps, finde åbningstider, læse anmeldelser fra kunder, samt finde kontaktoplysninger.

Virksomheder kan desuden tilføje billeder og videoer, så brugerne får et indtryk af virksomheden.

2. Hvilke økonomiske fordele kan man få ud af Google My Business?

Google My Business er et fantastisk værktøj, som alle virksomheder bør benytte sig af, da tjenesten kan hjælpe virksomheder med at vinde nye kunder og øge salget. Det er gratis at oprette en profil, og det giver virksomheden mulighed for at skille sig ud fra mængden og synliggøre sig bedre på Google.

Ved at benytte Google My Business kan man blandt andet opnå følgende fordele:

1) Synlighed: Ved at have en officiel profil på Google My Business bliver virksomheden nemmere fundet af potentielle kunder.

2) Kundeservice: På Google My Business kan man nemt tilgå virksomhedens kontaktoplysninger, så man hurtigt og effektivt kan få fat i den rette person.

Derudover er der også en række udfordringer, som man skal være opmærksom på, når man benytter sig af Google My Business.

For det første kan det være svært at finde ud af, hvordan man opretter og redigerer sin profil. Dette skyldes, at der er en række tekniske detaljer, som man skal være opmærksom på. For det andet kan det være tidskrævende at holde sin profil opdateret med nye informationer og billeder. Endelig kan der være forskellige udfordringer forbundet med at få Google My Business til at virke optimalt for ens virksomhed.

Det er dog vigtigt at huske på, at selv om der er udfordringer forbundet med at bruge Google My Business, så er det stadig et værktøj, som enhver virksomhed bør benytte sig af. Fordelene ved at have en profil på Google My Business opvejer langt de få ulemper.

3. Sådan får du mest ud af din Google My Business-profil

Ved at følge disse 5 tips, kan du få mest muligt ud af din virksomheds Google My Business-profil:

Tip nr. 1: Brug Google My Business til at angive dine åbningstider
Tip nr. 2: Brug Google My Business til at oplyse om din virksomheds produkter og tjenester
Tip nr. 3: Brug Google My Business til at tilbyde rabatter og kuponer
Tip nr. 4: Brug Google My Business til at uploade billeder af dine produkter og tjenester
Tip nr. 5: Brug Google My Business til at svare på kundeanmeldelser

Hvis du følger ovenstående tips, kan du få mest muligt ud af din virksomheds profil på Google My Business og høste de mange fordele, som den kan tilbyde. Disse fordele omfatter øget synlighed, forbedret kundeservice og mere salg.

4. Sådan opretter du en profil på Google My Business

 1. Start med at besøge https://business.google.com
 2. Klik på “Start nu”
 3. Indtast navnet på din virksomhed og din adresse
 4. Klik på “Søg”
 5. Hvis din virksomhed er fundet, skal du klikke på “Kom på Google”
 6. Hvis din virksomhed ikke er fundet, kan du tilføje den ved at klikke på “Tilføj en ny liste”
 7. Følg vejledningen for at oprette din profil

5. Sådan redigerer du din profil på Google My Business

Hvis du vil redigere din profil på Google My Business, skal du gå til https://business.google.com og logge ind med den e-mailadresse og adgangskode, der er knyttet til din konto. Når du er logget ind, kan du se en liste over alle de virksomheder, der er tilknyttet din konto. Du kan derefter klikke på navnet på den virksomhed, som du vil redigere.

Den første ting, du kan redigere, er navnet på din virksomhed. Du kan også tilføje eller ændre telefonnummer, websted og åbningstider, samt tilføje en beskrivelse af din virksomhed og indsætte billeder og videoer.

Du kan også tilføje eller opdatere yderligere oplysninger om din virksomhed, f.eks. kategori, nøgleord og hovedkvarterets placering eller tilføje oplysninger om dit team, f.eks. navne og roller for de personer, der arbejder i din virksomhed.

Når du har opdateret alle oplysningerne, skal du sørge for at klikke på “Gem” nederst på siden.

6. Sådan kan du forbedre dit brandingpotentiale ved hjælp af Google My Business

Google My Business er et af de mest effektive værktøjer til branding, som en virksomhed kan bruge. Ved at gøre krav på og optimere din virksomhedsliste kan du forbedre dit brandingpotentiale og nå ud til flere kunder online. Her er et par tips, der kan hjælpe dig i gang:

 1. Udfyld din profil fuldstændigt. Sørg for at give nøjagtige oplysninger om din virksomhed, herunder dit websted, dine åbningstider og de produkter eller tjenester, du tilbyder.
 2. Upload billeder af høj kvalitet af din virksomhed og dine produkter. Dette vil hjælpe kunderne med at få en bedre fornemmelse af, hvordan din virksomhed er.
 3. Tilføj interessant og engagerende indhold til din liste, f.eks. blogindlæg, fotos og videoer. Dette vil hjælpe med at holde kunderne engageret i din virksomhed og tilskynde dem til at besøge dit websted eller fysiske sted.
 4. Gør krav på og bekræft din virksomhedsliste. Dette sikrer, at dine oplysninger er korrekte og opdaterede.
 5. Brug målrettede nøgleord i din titel og beskrivelse af din liste. Det vil være med til at forbedre din placering i de lokale søgeresultater.
 6. Overvåg kundeanmeldelser, og reager hurtigt på eventuelle negative anmeldelser. Dette kan være med til at forbedre kundernes tillid og loyalitet.
 7. Brug Google My Business Analytics til at spore dine opslags ydeevne og mål virkningen

7. Sådan viser du dine produkter og services

Der er flere måder at vise dine produkter og tjenester på Google My Business på. Du kan tilføje dem som et fremhævet element, eller du kan oprette en separat liste for hvert produkt eller hver tjeneste.

Sådan tilføjer du et fremhævet emne:

 1. Gå til https://business.google.com, og log ind med den e-mailadresse og adgangskode, der er knyttet til din konto.
 2. Klik på “Administrer” ud for navnet på den virksomhed, du vil redigere.
 3. Klik på “Produkter og tjenester”.
 4. Klik på “Tilføj et fremhævet produkt”.
 5. Indtast navnet på produktet eller tjenesten samt en kort beskrivelse.
 6. Upload et billede af produktet eller tjenesten.
 7. Klik på “Gem”.

Sådan opretter du en separat liste for et produkt eller en tjeneste:

 1. Gå til https://business.google.com, og log ind med den e-mailadresse og adgangskode, der er knyttet til din konto.
 2. Klik på “Administrer” ud for navnet på den virksomhed, du vil redigere.
 3. Klik på “Produkter og tjenester”.
 4. Klik på “Tilføj et nyt produkt”.
 5. Indtast navnet på produktet eller tjenesten samt en kort beskrivelse.

Konklusion

Google My Business er et værktøj, der giver enhver virksomhed mulighed for at blive synlig på internettet. Ved hjælp af Google My Business kan virksomheden opnå en stor lokal online tilstedeværelse og forbedre sit brandingpotentiale.

Derudover giver Google My Business virksomhederne mulighed for at vise deres produkter og services, samt deres kontaktoplysninger på deres profil. På denne måde kan forbrugerne nemt finde de informationer, de søger efter, når de søger efter virksomheden på Google.